Anette trivdes så godt at hun kom tilbake

Anette ble ansatt som selger i Nortel rett etter oppstarten til selskapet. Den unike kulturen og stemningen som er på kontoret gjorde at hun ønsket å komme tilbake til Nortel etter å ha byttet arbeidsplass.

Team Nortel

-Nortel har vært den arbeidsplassen hvor jeg har trivdes best i min jobbkarriere. Ikke bare fordi arbeidshverdagen er spennende og lærerik, men også fordi Nortel er en unik arbeidsplass med en sammensveiset gjeng. Hun påpeker at man ikke bare er kolleger men også venner, og at alle er flinke til å ta vare på hverandre. Og akkurat denne gode kulturen er viktig i Nortel, for det er en av de tingene som gjør at vi klarer vokse og utvikle oss i det tempoet vi har gjort. Man kommer en lang vei ved å motivere og respektere hverandre, og det er alltid hjelp å få fra en god kollega.

Fra selger til Account manager

Anette er ikke den som gir seg, og har hele veien stått på og jobbet hardt. Da hun fikk tilbud om å komme tilbake til Nortel etter en kort periode hos en annen arbeidsgiver var hun ikke vond å be. Hun savnet den gamle arbeidsplassen og kollegene sine, og kjente at det var helt rett å skulle vende tilbake. I mars 2022 gikk Anette tilbake til sin gamle stilling i Nortel som bedriftsrådgiver. I januar i år fikk hun muligheten til å tre inn i en annen tittel, noe hun var veldig giret på. I dag jobber hun som Account manager, forhandleransvarlig region vest. 

-Jeg er ansvarlig for budsjettoppnåelse, salgsopplæring, være med i kundemøter sammen med forhandlere, og deltar aktivt på sammenkomster og besøk der forhandlerne er. En account manager er bindeleddet mellom forhandlerne og Nortel, og skal sikre gode salgsprosesser.

Hva skal til for å lykkes som selger?

Anette er en person man trygt kan si ble født til å være selger. Oppgaven faller henne helt naturlig, og hun leverer gang på gang fornøyde kunder. Interessen startet tidlig, allerede som barn. 

- Jeg fant tidlig ut at jeg hadde interesse for salg. Allerede rundt  6-års alderen solgte jeg wunderbaum i nabolaget sammen med søskenbarnet mitt for å kunne kjøpe godteri på kiosken. Man trenger likevel litt mer enn bare interessen for å gjøre det godt innen salg. På spørsmål om hva som trengs for å bli en god selger, og hvilke egenskaper som er viktig å ha svarer Anette at pågangsmot og troen på seg selv og produktet man selger må være på plass. 

-Jeg vil si jeg er en god menneskekjenner, og skaper sterke, trygge relasjoner. Gode argumenter og overbevisningsevner, kombinert med troen på produktet jeg selger er ofte oppskriften på suksess. Så er det jo også den enorme mestringsfølelsen som kommer når man får et vellykket salg!