Nortel kjøper Atea mobil

Mobiltjenesteleverandøren Nortel AS har inngått avtale med Atea AS om å kjøpe Atea Mobil. Nortel overtar med dette Ateas kundebase med inntil 21 000 aktive brukere.

*pressemelding

Virksomhetsoverdragelsen gjør at Nortels kundebase er forventet å være på om lag 60 000 aktiverte sim i juli i år, noe som gjør Nortel til Norges tredje største aktør i bedriftsmarkedet. Selskapet forventer en positiv EBITDA i 2022 som følge av transaksjonen.

Partene er enige om en kjøpesum på inntil 72,5 millioner kroner. Nortel vil gjennomføre en rettet emisjon på opptil 80 millioner kroner, med en kurs på 18 kroner per aksje, i forbindelse med transaksjonen. Tilrettelegger for oppkjøpet har vært Sparebank1 Markets.

- Nortel og Atea Mobil har begge vært tøffe utfordrere av Telenors og Telias duopol i bedriftsmarkedet. Når Nortel nå kjøper Atea Mobil blir vi en enda sterkere aktør. Det vil komme kundene til gode gjennom økt konkurranse og utvikling av nye tjenester innen mobilkommunikasjon, sier administrerende direktør Christian Pritchard i Nortel.

Ulike kundegrupper

Atea Mobil ble etablert i 2017, og Nortel høsten 2019. Atea Mobil har en stor del av sin kundebase blant større private næringslivskunder og offentlige kunder, mens Nortel har en sterk posisjon i hele bedriftssegmentet. I tillegg har Nortel et sterkt og landsomfattende distribusjons og salgsnettverk.

- Nortels og Ateas kundebase utfyller hverandre, og oppkjøpet gir Nortel en plattform for større vekst innen offentlig sektor. Samtidig er vi nå blitt så store at vi også kan håndtere de store virksomheter innen norsk privat og offentlig sektor, sier Pritchard.

Atea blir partner

Nortel har allerede landsdekkende forhandleravtaler med Mobit og Com2gether. I forbindelse med virksomhetsoverdragelsen har Nortel også inngått partneravtale med Atea, om salg og distribusjon av Nortels produkter og tjenester.

I tillegg skal Nortel levere mobiltjenester til Ateas om lag 1750 ansatte på 22 kontorer rundt om i Norge.

- God løsning for kunder

Leder Roar Langli i Atea Mobil peker på at tjenester og grensesnitt vil være tilsvarende det dagens Atea-kunder er vant til. Når Nortel i løpet av 2022 blir en frittstående virtuell nettverksoperatør (MVNO) vil det åpne for at dagens Atea-kunder også får nyte godt av flere og innovative tjenester i fremtiden.

-Når Nortel nå kjøper Atea Mobil, blir selskapet en enda mer slagkraftig utfordrer til Telia og Telenor i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle våre kunder, og for alle andre norske bedrifter. Derfor er vi er sikre på at dette blir en veldig god løsning både for kundene og våre ansatte, som blir med inn i Nortel, sier Langli. 

 

Om Nortel

  • Den hurtigst voksende utfordreren i det norske mobil markedet for bedrifter. 
  • Etablert i 2019, og ble notert på Euronext Growth høsten 2020.
  • Landsdekkende forhandlernettverk gjennom Norges største mobil- og IT leverandør Mobit.
  • En fleksibel teknologiplattform og en skalerbar forretningsmodell gjør selskapet i stand til å drive frem innovasjon og samtidig konkurrere på pris.
  • Nortel har hovedkontor i Ålesund, og er representert i hele Norge gjennom landsdekkende forhandlernettverk og egne kontorer.

 

Om Atea

  • Atea ASA er et ledende IT-selskap i Norden og Baltikum med mer enn 7500 medarbeidere og kontorer i 85 byer i Norden og Baltikum.
  • Konsernet hadde en omsetning på nærmere 41 mrd. NOK i 2021 og er notert på Oslo Børs.
  • Atea Mobil ble etablert i 2017, og har bygget opp en kundemasse på 21 000 sim. Atea Mobil har vært en virksomhet i Atea AS, et datterselskap av Atea ASA.
  • Åtte ansatte i Atea Mobil blir en del av Nortel som følge av virksomhetsoverdragelsen, og bidrar til å styrke kompetansen ytterligere.