Nortel-emisjonen fulltegnet

Den varslede emisjonen i mobilselskapet Nortel på 75 millioner kroner ble fulltegnet før SpareBank 1 Markets stengte bøkene torsdag ettermiddag.

Den varslede emisjonen i mobilselskapet Nortel på 75 millioner kroner ble fulltegnet før SpareBank 1 Markets stengte bøkene torsdag ettermiddag.

- De siste dagene har vært aldeles eventyrlige. Vi har hatt en kontinuerlig strøm av møter med investorer på Teams, og mottakelsen har vært overveldende. Når emisjonen nå er fulltegnet, står vi enda bedre rustet til å utfordre telemonopolet i bedriftsmarkedet og akselerere veksten ytterligere, sier administrerende direktør og gründer Christian Pritchard.

Han varsler at selskapet, som har opplevd sterk vekst siden lanseringen i fjor høst, planlegger for at det kan skje både gjennom organisk vekst og via oppkjøp.

I hovedsak har investorkontakten vært rettet mot såkalte «family offices» og større norske investorer. Neste steg er søknad om opptak på Merkur Market, som fra 9. november bytter navn til Euronext Growth.

Eksisterende aksjonærer, med blant annet tidligere Aker-topp Leif-Arne Langøy, Per André Marum, Peder Stette og Arild Hustad, tegnet seg for rundt en tredjedel av aksjene i emisjonen.

Utfordrer

Nortel er en utfordrer til gigantene Telenor og Telia i bedriftsmarkedet for mobil, og har satset utelukkende på små og mellomstore bedrifter.

- Nortel har vært tro mot konseptet siden vi startet for 14 måneder siden og henvender oss til en neglisjert del av markedet. Telekom er en motsyklisk bransje, og mange investorer har tydeligvis tro på vår strategi. Kombinasjonen av resultatene vi har levert og potensialet i selskapet har gjort at så mange vil være med, sier styreleder Arild Hustad.

Sterk vekst

Nortel har bedriftskunder som til sammen har nesten 14 000 sim-kort. Neste år er estimatet at dette tallet skal øke til 39 000.

Selskapets beregnede verdi før kapitalinnhenting fra investorer var 150 millioner kroner, og prisen per aksje i emisjonen var 15,60 kroner. Dette priser selskapet til ca 225 millioner kroner etter gjennomføring av emisjonen.

- Det er tydelig at investorene vurderer at dette var en gunstig pris for en eierpost i et selskap med et stort, fremtidig potensial. Vi er glad for at vi traff så bra i våre vurderinger, sier Pritchard.